För ett par helger sedan blev det överraskningsmiddag för en kompis som fyllde år och den gick av stapeln på Lux. Det var ett par år sedan jag var där sist och kan konstatera att de levererar fortfarande. Tycker helt klart att det är en dold stjärna som man inte hör om så ofta längre. Och de har ju även en stjärna i "gidden". Klassisk fine-dining helt enkelt.
Fisk i olika former och desserterna hanterar de med bravur. Men jag måste säga att den lättröka renen med toppmurklor var ju en riktig favorit. Är nästan lite befriande att se en bit riktigt mört filékött ligga på tallriken efter de senaste årens trend att nästan uteslutande köra med mer udda styckningsdetaljer. Gillar förvisso det udda men det är gott med variation och tradition.
Enda smolket i bägaren den kvällen var runt drycken och inte drycken i sig då den var välparad med maten. Det var snarare den något ojämna vinserveringen där vissa av gästerna i vårt sällskap fick ett halv glas upphällt och andra en matsked av samma vin. Mängden är ointressant för det kan finnas en tanke bakom om det ska vara mycket eller lite, men gör det för guds skull rätt åt samtliga gäster runt bordet. Att sen ta 520 kr för en och en halv flaska alkoholfri cider när vid en närmare titt kostar 60 kr flaskan på bolaget är ju ett hån mot gästen. Bara för att man är gravid, eller av annan anledning, dricker alkoholfritt så behöver man ju inte bli skinnad.
Nåväl, bra mat är det!
Strutar med löjrom
Löskokt ägg med torkad rom
Lax
Råräka med sagogryn
Kroketter
Ostron på vänt
Ångade ostron och pilgrimsmussla
Siklöja med rom och gräddfil
Lättrökt ren med toppmurklor
Suppe
Saft
Smoking in progress
Granriseldad lammstek med vitlök
Kalvdans med sorbet
Rabarber, havreflarn, citronkräm och myntasorbet
Mumsmums
Slickepinnar
Kaffegodis
1 kommentar:
Jag noterar att ditt såkallade "kaffegodis" egentligen är borgarbajs från tjockholm, ni reklamare gråter ju när ni bajsar så det kommer inte mer än dessa ynka små pruttikorvar.
Skicka en kommentar