lördag 5 maj 2012
Grillat bogblad med polenta och verbenagremolata
Lagom för två
Bogblad/bogstek, hängmörad och av bra kvalitet
färsk dragon
färsk timjan
Gremolata
5-6 blad citronverbena
1 näve persilja
1 halv vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 ekologisk citron
Polenta
5 dl kycklingbuljong
1 dl polenta
30 g smör
3 msk parmesan
1 ekologisk citron
Ta fram köttet, sprinkla över salt och låt rumstempereras. Hacka vitlöken fint och citronverbena och persilja lite grövre. Blanda med olivolja och citronzest och en liten skvätt citronsaft. Smaka av för att hitta balansen mellan oljan och syran.
Koka upp kycklingbuljongen och vispa ner polentan. Koka under cirka 40 minuter under konstans omrörning. Ska bli som gröt i konsistensen och späd med mer vatten om det behövs. När polentan är klar, vispa ner smör, parmesan och citronzest. Mixa med stavmixer för krämigare konsistensen. Smaka av med salt och peppar.
Stek köttet i en het panna tills innertemperatur på 56-58 grader. Ta av köttet och finhacka dragon och timjan,strö över köttet och låt vila i 5 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar