tisdag 1 maj 2012

F/L, AG & Pubologi

Finns det bara 3 restauranger i Sverige som är bra just nu? Om man följer bloggosfären så kan man lätt få den uppfattningen. Det enda man läser om just nu i matbloggsvärlden, och även på twitter, är ett bord som de har smällt upp i serveringsluckan på Frantzén/Lindeberg, AG's märgben i samband med ett kokbokssläpp samt det alltid återkommande Pubologi.

Men Jureskog (Restaurang AG) som efter förra vårens debacle i DN om matbloggar måste vara nöjd nu när han får en verbal avsugning av min namne i matbloggsvärlden.
När det inte skrivs om luckbordet på F/L så är det ett ständigt orerande om F/L's icke existerande tredje stjärna i "gidden" eller varför de bara landade på 20 plats i "Worlds 50 best...".
Och det måste väl finnas någon mer restaurang i denna stad som serverar bra mat till hyggligt pris än Pubologi?

Utöver dessa 3 restauranger kan man också läsa att det i Sverige endast finns en restaurang som serverar bra hamburgare och där får man köa minst en timme för att få en burgare (Flippin Burgers, om det var någon som mot förmodan hade missat detta). Råkar man vara amerikan så kommer man att inse att kedjan In-and-Out Burger i USA serverar lika goda burgare för en spottstyver av priset och du har den i din hand på 10 minuter. Och då får du även nyskurna pommes frites.

Nu ska man väl inte kasta sten i glashus när jag själv så sent som för en vecka sedan gick tuggade i mig en oxkindswrap signerad Jureskog och några veckor innan dess landade en burgare på Flippin. Men likriktigheten bland Sveriges matbloggar för tillfället är enorm och tidigare instutioner som Taffel.se och i synnerhet Förare verkar ha tagit en rejäl bloggpaus.

Nu efterlyses nya matbloggar som kan ta över från oss gamla, trötta och oinspirerade matbloggare som har hållt igång några år och orkar göra något annat än att gå till samma ställen som vår närmaste bloggsfär. Jag hoppas att det kan finnas några där ute som har intresset att leta upp det där guldkornet till hål i väggen som har dom bästa Reuben-mackorna eller som har skapat det där innovativa receptet som världen måste få veta. Och som framförallt som inte har ätit ett grillat märgben den senaste veckan.

Råkar du vara den där nya bloggaren så tipsa mig gärna. Likt den pundare som behöver sin fix så behöver jag nya mat-fixar.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hej. Det är ju precis vad som var tanken med min blogg, från början anteckningar till mig själv men sen kom det ju folk och började läsa. Men jag ska fortsätta skriva ner hyllningar som du efterlyser. Lite tunt nu kanske? Saknar Jin&Peeters. Det är ju inga problem att få riktigt bra mat (Gastrologik!) om man slantar upp.

Har en del tips, men ska fundera ut fler.

Matgalen sa...

Jag är inte den även om jag bloggar, men väldigt bra skrivet!

the foodie sthlm sa...

Frederic: Låter bra det!

Matgalen: Tackar!

Anonym sa...

var förbi El Diablo för några veckor sen. Fick en chock. trodde inte maten skulle vara så vällagad och välsmakande som den var. rena smaker, finess och ambition var det som kom fram här. värt ett besök! / johan