söndag 19 juni 2011

Fang Yuan Shi Wu - Stockholms mest prisvärda dumplings

En anonym kommentar i mitt tidigare inlägg om dumplings tipsade mig om detta ställe. I fredags gjorde jag slag i saken och glad i hågen med en hungrig göteborgare i släptåg så begav vi oss. Efter att ha knallat i princip hela bondegatan så uppenbarade sig nummer 58 och ett hål i väggen. Ser inte mycket ut för världen och mottagande var något annorlunda. Det är lite fawlty towers över det hela men på ett positivt sätt.

Fang Yuan Shi Wu är en renodlat dumpleria och de serverar 17 dumplings för 65 kr / 70 kr beroende på om det är lunch eller middag. Det senare priset avser middag. FangYuanShiWu.jpgPå tallriken dyker det upp 12 olika sorters dumplings och man har inte en susning vad som är vad. Mycket positivt är att det inte dyker upp något ris eller annat trams på tallriken utan här fokuserar man på det som är viktigt - dumplings. Det smakar bra och det är inte så där kladdiga som de kan vara ibland.

Stockholms mest prisvärda dumplings hittar du just nu på Bondegatan 58. Jag önskar att det dyker upp ett sånt här ställe på Kungsholmen så man kan ladda med sig en låda med godbitar hem efter jobbet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

missat "steam" ?

Anonym sa...

Steam tar ju typ dubbelt så mycket för sina dumplings (12 för 115 kr). Så när det gäller prisvärdhet ligger de helt klart i lä...

Dont like "Fang Yuan Shi Wu sa...

Jag bor i samma hus som "Fang Yuan Shi Wu" och har sett hur dom till lagar sina dumplings,om ni skulle se själva, skulle ni aldrig äta där.