lördag 4 juni 2011

Nudelsoppa med kyckling

Ett halvhjärtat försök till att göra en vietnamesisk "pho". Saknade antagligen en hel del ingredienser men det smakade faktiskt helt okej. Ska även passa på att göra en efterlysning, tips på var man kan äta en bra "pho" i Stockholm tas tacksamt emot!
nudelsoppa_m_kyckling2.jpg
Nudelsoppa med kyckling
1,5 liter vatten
kycklingbuljong + en skvätt kalvfond
dashibuljong på pulver (inköpt i usa)
stjärnanis
kanelstång
svartpeppar
socker
vinäger
färsk ingefära, "en tumme"
kyckling, strimlad
edamamebönor
morot (halvmånar)
purjolök (hackad)
böngroddar
röd chili, hackad
risnudlar
färsk koriander, grovt hackad.

Börja med buljongen. Rosta stjärnanis, kanelstång och peppar i en panna. Lägg kryddorna i en kastrull tillsammans med finhackad ingefära, buljongen, socker, vinäger och vatten. Koka ihop och smaka av tills balans har uppnåtts.

Skölj böngroddarna i kallt vatten. Koka risnudlarna. Koka upp buljongen och lägg ner morötterna och låt koka en minut, addera kycklingen och låt den koka tills den är klar (cirka 1 minut) och slå slutligen i edamamebönorna, chili och purjolöken och låt koka upp.

Lägg upp en näve böngroddar och en näve risnudlar i en djup tallrik och slå sedan på några skopor av buljongen. Sprinkla över koriander efter tycke och smak.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ta o prova nam nam på söder. Jag har inte provat deras pho men har däremot ätit flera av deras andra rätter som är underbara och enligt mig autentiska vietnamesiska. Jag själv njuter ofta av min mammas pho ( jag själv e vietnames). Bor i Göteborg men efter mitt besök på Nam Nam i sthlm kommer jag att besöka restaurangen varje gång jag e i huvudsta.
Monki

Anonym sa...

Allt blir lite bättre med några stänk fisksås.