söndag 29 maj 2011

Cassis / Frankrike

cassis1.JPG
Befinner mig i Cassis i södra Frankrike och njuter av just Frankrike och dess franska förhållningssättet till mat. Som vanligt när man är här så hittar man mycket fräshare saker i matvarubutikerna, allt från färsk korv till kyckling som har ett ursprung.
cassis2.JPG
Väl i Cassis en tidig förmiddag nere vid hamnen hittar man fiskarna som kommer in med dagens fångst och säljs till restauranger och bybor. Antagligen ett utdöende yrke precis som det var i Sverige men det är härligt att se dessa fiskare som fiskar på riktigt och någon får njuta av fångsten samma dag.

Restaurang Le Bonaparte
Råvara och rustikt. Så kan man väl sammanfatta de bättre restaurangerna här i Cassis och restaurang Le Bonaparte är inget undantag. Åt fisksoppa, samma soppa som används som grund för bouillabaisse, vilket var en smakrik och trevlig upplevelse. Färsk fisk som visade vid bordet, dock inte lokalfiskad fick vi veta man det smakade himla fint ändå. Enkelt serverad med salt och citron.
cassis3.JPG
Gratinerade musslor med örter

cassis4.JPG
Fisksoppa med rouille, ost och krutonger

cassis5.JPG
Seabream & Seabass

cassis6.JPG
Ratatouille och ungsbakad potatis

2 kommentarer:

Niklas sa...

Ooo nice :-) Själv är vi precis hemkomna från NY och fortfarande jetlaggade.

Sillstryparen sa...

Du får bege dig till Göteborg och glida ned till fiskhamnen och fiskauktionen tidigt på morgonen. Där kan hugga sig go färsk fêsk!