måndag 25 oktober 2010

Reading Terminal Market - Philadelphia

En liten tripp till Philly resulterade i ett något annorlunda matstopp för att vara USA. Tänk er en blandning av Kungshallen och Östermalmshallen, då har ni hittat Reading Terminal Market. Foodcourt av varierande kvalitet blandat med en massa trevliga råvaror.

DiNic's
Säljer och serverar endast köttmackor, dvs kött doppat i buljong som läggs i en mjuk baguette. Och det finns tre tillbehör; rostade paprikor, stark provolone-ost och ångad spenat. Vi provade och delade på följande;
dinics.jpg
Roast Beef med provolone-ost & Roast Pork med rostade paprikor

Av den något skabbiga bilden ovan så ser ni ungeför hur det ser ut. Kan meddela att det smakade helt fantastiskt men det var grisen som stack ut. Riktigt bra snabbmat, varför finns inte detta i Sverige? I Philly var det succé, vi stod och köade i en halvtimme...

Deep fried Mac 'n Cheese
Japp, ovanstående hittade jag där och det var ju tvunget att provas. Tog tyvärr ingen bild av den fantastiska skapelsen - det såg ut som en tennisboll med ströbröd. Smakade precis så illa som det låter, varning utfärdas.

Crab cakes
Valde den fiskhandlaren som såg fräschast ut och provade en crab cake. Tyvärr en menlös historia utan bild.

Jim's Steaks
Låg på helt andra sidan stan men hade enligt "locals" den bästa Philly Cheese Steak Sandwichen. Stället var precis som man förväntade sig, de var ganska otrevliga och halvsunkigt. Min order blev en steak med whiz och lök. Whiz är för de som inte känner till en kladdig artificiell ostsås. Det var helt okej, smakade ungefär som jag hade förväntat mig.

Inga kommentarer: