onsdag 27 oktober 2010

Hills Country - NYC

Jag är i New York och har aldrig ätit en riktig amerikansk BBQ så vad gör man? Jo, man drar till New Yorks bästa BBQ-ställe som enligt obekräftade uppgifter ska ägas och drivas av en fd Texas-bo. So far so good...

Hela stället ser ut som en gammal lada med udda stolar och bord och på finaste amerikanska manér så ska det se ut som vi dricker läsk ur gamla glasburkar (som såklart är nytillverkade) i kombination med alla andra billiga tricks för att leva upp till konceptet.
hillscountry1.jpg
Tanken var att gå dit på kvällen och äta deras "The Pitmaster"-tallrik men lite miss i planeringen gjorde att vi tog lunch istället. De hade lunchspecial och jag och mitt sällskap tog blandad kompott så vi tillslut fick ihop grillad kyckling, ribs och brisket of beef som toppades med en skål chili och mac 'n cheese.

Det var helt galet mycket mat och vår lunchkombo tillsammans var lika stor som kvällsspecialen för en person. Vi verkligen rullade ut från restaurangen och då hade vi ändå lämnat nästa hela side-ordersarna.
hillscountry2.jpg
Maten då? Kycklingen var riktigt saftig och fin med ett bra, krispigt skinn. Ribsen var supermöra med en härlig kryddning och slutligen oxbringan som var bra - trevlig röksmak och god kryddning men hade kanske kunde ha varit lite saftigare. Sidorätterna var inget att skriva hem för utan smakade ganska mediokert.

Lunch för två: 30 dollar plus tip.

1 kommentar:

Niklas sa...

Najs! Det kan ju vara värt ett besök nästa gång vi åker till NY!