tisdag 5 oktober 2010

Pubologi

Var någon vecka efter öppning i september på grabbarna från Leijontornet nya restaurang Pubologi. Det var inte mitt vanliga matsällskap för good eats utan denna gång var det direktörsgänget som gick loss. Som vanligt vid tidigt besök så noterades matkändisar och denna gång BonBon-krögaren.

Målet var för kvällen var deras lyxburgare med pankofriterade pommes och bea (pris ca 250 kr), vilket också beställdes. Det var en rejäl bjässe på 300 g om jag minns rätt som serverades med bland annat comté-ost, bacon och egen dressing. Till detta serverades dessa åtråvärda pommes frites som skulle vara panerade med det japanska ströbrödet panko. Var en besvikelse, lite soggiga och paradoxalt nog med lätt bränd smak. Gör om, gör rätt.

Bearnaise-kungen i sällskapet gav såsen godkänt. Och burgaren då, jorå, helt okej och det var ju absolut ingen risk att man skulle gå hem annat än proppmätt.

pubologi_1.jpg
pubologi_2.jpg

5 kommentarer:

Mellandirren sa...

300 gram burgare är alltid lite episkt. Pommes behöver man bara om man inte blir mätt på kött :)

Anonym sa...

Såg direkt osmakligt ut.

the foodie sthlm sa...

De hade nog inte sin bästa dag i köket när de lade tallrikarna. Att slabba dressing över hela burgaren är väl kanske inte det snyggaste man kan göra.

RAG sa...

Usch. Det där såg inte aptitligt ut. Jag skulle inte servera en hamburgare jag grillat som såg så slabbigt ut till mina vänner (och dressingen såg ut som den skurit?). Och 250kr för det? Tack för varningen :)

Anonym sa...

Jag var där för en vecka sedan. Katastrof ställe. Varm Champagne. Kall mat. Burgaren blev till råbiff fast jag beställde medium. Oätligt salt pommes. Otrevlig personal