En variant på klassisk fisksoppa.
Fisksoppa
charlottenlök
rotselleri
morot
vitt vin
fiskbuljong + vatten
tomat + ev. tomatpuré
saffran
matlagningsgrädde
purjolök
torsk
kräftstjärtar
egenslagen majonnäs med extra mycket dijonsenap
Hacka charlottenlöken och svetta i en gryta. Skär moroten och rotsellerin i fina kuber, fräs med löken. Slå på en skvätt vitt vin och låt koka in något. Grovhacka tomaten och vänd ner i grytan, häll på fiskbuljongen och låt sjuda tills grönsakerna börja mjukna något men fortfarande har krispighet. Slå på matlagningsgrädde och saffran, smaka av med salt och peppar. Vänd ner den skivade purjolöken och torsken och värm försiktigt tills fisken känns klar. Vänd slutligen ner kräftstjärtarna och servera med dijonmajonnäsen och rostat surdegsbröd.
1 kommentar:
Den ser riktigt fin ut :-)
Skicka en kommentar