söndag 14 mars 2010

Fisksoppa med dijonmajonnäs

En variant på klassisk fisksoppa.
fisksoppa.jpg
Fisksoppa
charlottenlök
rotselleri
morot
vitt vin
fiskbuljong + vatten
tomat + ev. tomatpuré
saffran
matlagningsgrädde
purjolök
torsk
kräftstjärtar

egenslagen majonnäs med extra mycket dijonsenap

Hacka charlottenlöken och svetta i en gryta. Skär moroten och rotsellerin i fina kuber, fräs med löken. Slå på en skvätt vitt vin och låt koka in något. Grovhacka tomaten och vänd ner i grytan, häll på fiskbuljongen och låt sjuda tills grönsakerna börja mjukna något men fortfarande har krispighet. Slå på matlagningsgrädde och saffran, smaka av med salt och peppar. Vänd ner den skivade purjolöken och torsken och värm försiktigt tills fisken känns klar. Vänd slutligen ner kräftstjärtarna och servera med dijonmajonnäsen och rostat surdegsbröd.

1 kommentar:

Niklas sa...

Den ser riktigt fin ut :-)