onsdag 24 mars 2010

Fransk löksoppa med toast och chevrecreme

Tog ut svängarna ordentligt och adderade morot till löksoppan...
fransk_loksoppa_toast.jpg
Löksoppa
gul lök
charlottenlök
socker
morot
vitt vin
grönsaksbuljong
torkad timjan

Strimla löken och svetta i en kastrull med smör. Pudra över lite socker och låt karamellisera. Skär moroten i fina kuber och vänd ner i grytan. Slå på vinet och låt koka in något. Tillsätt timjan och buljongen, koka tills löken är mjuk och fin.

Toast
en skiva gott vitt bröd
en kraftig ost, t ex västerbotten

Chévrecréme
chévreost
egenslagen majonnäs
vatten

Mixa chevreost och majonnäs till en slät creme. Tunna ut med vatten så den blir åt det rinnigare hållet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Chèvre...

Anonym sa...

Nu ser jag fram emot ett nytt inlägg snart! Detta är tveklöst Sveriges mest intressanta matblogg och jag har låtit dina rätter inspirera vid flertalet tillfällen. Tack för det!

Anonym sa...

Instämmer! Ropen skalla: mer foodie-inlägg åt alla! Det kulinariska internet-universat är så mycket tråkigare utan Foodie Sthlm.