tisdag 20 oktober 2009
Pankopanerad kyckling med majsplättar och bräserad rödkål
Bräserad rödkål
rödkål
rödlök
lufttorkad chorizo
balsamvinäger
en gnutta socker
salt och peppar
Skiva löken och hacka chorizon i tunna smala strimmor. Fräs lök och chorizo i en sautös tills löken har mjuknat. Kör rödkålen på en mandolin och vänd ner i sautösen och fräs ihop lätt. Slå på balsamvinäger, en skvätt vatten, en gnutta socker och låt koka i minst 20 minuter (tills kålen känns mjuk).
Majsplättar
1 dl vetemjöl
1 dl polenta
2 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
1-2 små burkar majs
vårlök, hackad
1 ägg
salt och peppar
Blanda de torra ingredienserna, slå på hälften av mjölken och vispa tills eventuella klumpar har löst sig. Häll på resterande ingredienser och vispa ihop. Stek i plättstorlek och värm i ugn precis innan servering.
Pankopanerad kyckling
kycklingfilé
vetemjöl
ägg
panko (japanskt ströbröd)
salt och peppar
Dubbelpanera kycklingen och stek i smör/olja. Arrangera med tillbehören ovan och servera!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar