När lakritsluften har tagit slut så får man trösta sig med ett litet bakverk där lakrits och choklad får spela huvudrollerna.
Kladdkaka med lakritssmak
100 g smör
3/4 dl krossad turkisk peppar
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 ägg
en gnutta salt
smör att smörja form
pumpakärnor
Ugn, 175 grader. Använd en rund springform och sätt fast ett bakplåtspapper i botten. Smör kanterna och snurra över pumpakärnor.
Smält smöret i en kastrull och vänd ner den krossade turkiska pepparn. Rör runt tills lakritsen har smält och blivit en geggig massa. Vänd ner 1 dl socker och rör runt så massan hyggligt slät. Rör sedan ner resterande ingredienser och häll upp i formen.
Grädda i 15 minuter och låt sedan svalna. Låt vila i kylen ett par timmar så att den sätter sig. Njut!
3 kommentarer:
Spontanbakade denna igår, riktigt god! Tackar–tackar för receptet.
Väldigt uppskattad, både av barn och vuxna!! Enkel att göra och supergod.
Oj! Låter supergott!
Ska försöka det, men kanske utan kakao? Tackar för receptet. =o)
Skicka en kommentar