onsdag 14 oktober 2009

Biscotti med saffran och kardemumma

Det har varit flera resor till goda vänner på sistondes och istället för den obligatoriska skumpaflaskan så känns det roligare med något orginellare och där lite eget engagemang har lagts till.

En hembakt biscotti till förmiddagsespresson, bättre än så blir det inte...
biscotti.jpg
Biscotti med saffran och kardemumma
150 g mandel
75 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
1/2 g saffran
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Hacka mandlarna grovt. Stöt kardemumman i en mortel. Vispa med elvisp smör, socker, saffran och kardemumma till en porös konsistens. Tillsätt äggen och blanda sedan ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och den hackade mandeln. Vispa tills allt är blandat. Forma försiktigt med händerna två längder som läggs på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugn på 200 grader i cirka 30 minuter. Ta ut plåten och skär längderna på snedden till 2 cm-tjocka skivor. Sänk värmen till cirka 100-120 grader och ställ in plåten igen och låt torka i 20 min. Ta ut plåten igen och lägg dem på sidan och torka ytterligare nån kvart, upprepa och torka den andra sidan.
biscotti_i_pase.jpg
I cellofanpåse...

3 kommentarer:

Mr Elway sa...

Mmm...

Dem blev goda! (Som allting annat jag provat härifrån med)

Tack för alla recept, idéer och kulinariska upplevelser.

Newtraveller sa...

Yo foodie!

Din blogg är rena matporren. När man är på dåligt humör behöver man bara titta in hos dig för att humöret ska vända uppåt igen! Dina recept är visserligen intressanta men vill du ha en alternativ karriär kan du garanterat även lyckas i matfotografiskrået! Skärpedjupet på den där biscottin är...ren hedonism!

Keep it up!

Newt

the foodie sthlm sa...

Tack och bock, alltid superkul med såna här sköna kommentarer!