En värmande soppa nu när höstrusket har slagit till på allvar. Soppan är signerad Christer Lingström på Edsbacka och ska enligt uppgift ha funnits på menyn när de öppnade restaurangen 1983.
Bagarbysoppa
kycklingfile
jordärtskocka
rödlök
vårlök
morot
kycklingbuljong
grädde
salt
peppar
Strimla kycklingfilén och koka i kycklingbuljongen ett par minuter. Fiska upp kycklingbitarna och lägg åt sidan, spar buljongen. Fräs löken lätt i en kastrull och slå sedan på skockor, morot och kycklingbuljonen. Koka tills rotsakerna känns mjuka. Mixa och häll tillbaka i kastrullen, slå på grädde och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Portionera ut kycklingbitarna på tallrik och slå på den varma soppan. Toppa med lite strimlat ljusgrönt från vårlöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar