En något dekonstruerad och lyxigare version av den gamla klassikern skagenröra.
Öppen hummerskagen
surdegsbröd
kött från hummer (spara skalen till hummerfonden)
egenslagen majonnäs
färsk dill
fänkål
citron
gurka
löjrom
Skär surdegsbrödet i 2 mm-tunna skivor. Lägg på en plåt och droppa över olja, täck med bakplåtspapper och ställ en plåt ovanpå. Rosta av i ugnen på cirka 160 grader i 10 minuter tills de känns krispiga.
Finhacka dillen och blanda med majonnäsen. Skär fänkålen på mandolin och droppa citronsaft. Skär gurkan i 1/2 cm stora kuber samt skär upp hummern i skivor. Arrangera; dillmajonnäs i botten, gurka och småbitar av hummern. Varva bröd, fänkål och snygga hummerskivor. Toppa med dill och löjrom.
2 kommentarer:
Man kan aldrig äta för mycket hummer! Snyggt.
Ser supertrevligt ut!
Skicka en kommentar