söndag 1 januari 2012
Hummerfond
Hummerfond
skal från 2 st humrar
1 morot
1 gul lök
1/2 fänkål
2 msk tomatpuré
1-2 dl vitt vin
2 lagerblad
2 stjärnanis
1 tsk dillfrö
1 msk timjan
Knäck hummerskalen i mindre bitar och grovhacka grönsakerna. Bryn skal och grönsaker i en stor kastrull, slå på vinet och låt koka in något. Häll på vatten så det täcker och lägg i kryddorna. Koka i 15-20 min och ta av från plattan, låt stå i 10 minuter och dra. Sila av och häll tillbaka fonden i kastrullen och koka ner till nästan sirapsliknande konsistens.
Hummersoppa görs enkelt genom att slå på grädde, en skvätt cherryvinäger, litet caynennepeppar, peppar från kvarnen och låta koka ihop några minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar