fredag 10 december 2010

Risotto med svamp och jordärtskocka

Bra vardagsmat som fick en fin kombo med jordärtskockans smak och krispighet.
risotto_svamp_jordartskocka.jpg
Risotto med svamp och jordärtskocka
risottoris
charlottenlök
jordärtskocka
svamp (champinjoner)
vitt vin
kycklingbuljong
parmesan

Utgå ifrån att göra en klassisk risotto men skala och skär jordärskockan i små kuber och vänd ner dessa vid momentet när riset steks. Häll på med kycklingbuljong som vanligt och fortsätt tills risotton är klar. Under tiden så steks champinjonerna och får sig en skvätt vin som får ånga in. Avsluta svampen med en klick smör som får fräsa in. Vänd ner dessa vinkokta svampar tillsammans med parmesanen det sista som görs.

1 kommentar:

Mattias sa...

Låter kalasgott men vad gör den här risotton till bra vardagsmat?