torsdag 16 december 2010

Surdegspizza i smala jeans - en pizza hatt.

Det trendigaste som går att uppbringa nu är surdegspizza signerad grundarna Cheap Monday. Ett litet skyffe på Upplandsgatan som inom snar framtid kommer att vara ett andra hem för kreddiga copy's, surdegsnördar, söderfolk på rymmen... ja, ni fattar.

10 pizzor på menyn och basen är antingen provolone-ost eller mozzarella. Jag gick loss på ställets dyraste pizza (120 kr) och det var tomat, mozzarella och någon lufttorkad entrecote och mitt sällskap valde en lite billigare (90 kr) med tomat, provolone och skinka.

Till att börja med så kan man väl konstatera att kalla detta för pizza är ju ett skämt i sig då detta är så långt ifrån den stolte svettige italienska pizzabagaren i Neapel man kan komma.

Min entrocote-pizza var ett riktigt bottennapp - torr, med duttar av mozzarella och en konstig bismak av pizzadegen. Entrecotén hade antagligen vunnit på att läggas på efter gräddning. Inget att skriva hem för. Den andra pizzan var bättre då den var lite saftigare och skinkan hade klarat av ugnen bättre men fortfarande sämre än en god, vällagad vedugnspizza.

Ibland låter saker bättre på pappret än vad det blir i verkligheten. Men efter deras exit med H&M så lär de ha tillräckligt med Fuck You-money att de kan lattja på med ett antal såna här projekt till. Och det kreddiga folket lär fortsätta stå på kö.

Tittar jag i kristallkulan så tror jag att grundarna kommer att lyckas sälja detta till en intet ont anande hipster och sen så är det kk innan sommaren. Spekulerar jag vidare så är jag övertygad om att grundarna kommer att anamma nästa trend och starta en korvmoj med egenstoppad korv. Och jag tror mer på den idén.

5 kommentarer:

Degkroken sa...

Surdeg som pizzadeg måste jag säga funkar, men i övrigt är det bara att instämma.

Hur hippt det än må vara väljer jag hellre en slemplatta från lokala pizzameckaren eller, om det ska vara finpizza, tex. Ciao Ciao.

Anonym sa...

Finpizza från Ciao Ciao? Mer fulpizza får man väl leta efter. Att folk fortfarande uppfattar Ciao Ciao som finpizzaställe beror snarare på ett starkt varumärke som byggdes för längesen, men de är rena bottennappet när det gäller själva pizzan numera.

Degkroken sa...

Oj, en konnässör. Pizza är ju fulkäk per se men för att förtydliga: i genren "lite dyrare, mer påkostad, men inte nödvändigtvis bättre än pizzan på hörnet" slår Ciao Ciao definitivt Pizza Hatt.

Anonym sa...

Men bästa "finpizzan" i Stockholm Stad har ändå il forno da gino på Fleminggatan. Mycket billigare än Ciao Ciao är den också.

/ Robert

Hajtage sa...

Look at that fucking hipsterpizza!