torsdag 27 augusti 2009

Rullad fläskfilé med höstprimörer och timjansås

Inspiration till fredagsfläskfilén: Keep it simple - rulla in något gott i den så blir fredagarna lite roligare.
rullad_flaskfile_med_gronsaker.jpg
Rullad fläskfilé
fläskfilé
mortadella (går bra med salami, parma etc)
salt och peppar
bindgarn

Snitta upp fläskfilén och skär som en spiral så köttet blir plant. Salta och peppra och lägg ut skivor av mortadella så det täcker hela köttbiten. Rulla ihop och bind ihop som en stek med bindgarn. Stek på hög värme så filén får yta och kör klart i ugnen på 150 grader tills innertemperatur på ca 65 grader nås. Låt köttet vila en stund innan servering.

Höstprimörer
potatis
morot
rädisa
purjolök
champinjon

Koka rotfrukterna halvfärdiga. Dela och stek dem försiktigt med snittytan nedåt så de blir krispiga. Dela champinjonerna på hälften, skär tjocka skivor av purjolöken och stek dem försiktigt.

Mustig timjansås
kycklingbuljong
grädde
färsk timjan, rejält
peppar

Koka ihop kycklingbuljong och grädde. Grovhacka timjanen och vänd ner i såsen. Mixa med stavmixer och sila av. Värm försiktigt om den inte är tillräckligt varm vid servering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiskt som alltid. En fröjd att följa din blogg!

CW.

Viktor sa...

Tack för inspirationen!