Pajdeg
125 gram smör
3,5 dl vetemjöl (kan behövas mer om degen blir kladdig)
1 dl florsocker (kan behövas mer om degen blir kladdig)
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Tillsätt socker och ägg och arbeta ihop degen. Klä små aluminiumpajformar med degen. Grädda i 200 grader i cirka 10 minuter (tills de ser färdiga ut).
Chokladlakritskola
225 g smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
4 msk finkrossad turkisk peppar
Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla övriga ingredienser utom vaniljsocker och lakrits. Koka försiktigt tills temperaturen är 120°C. Ta av från plattan och vänd ner lakrits och vaniljsocker. Häll upp i pajformarna och ställ kallt. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar