lördag 28 februari 2009

Crêpes Suzette

En klassisk dessert kort och gott. Jag hade ingen vettig likör så det byttes ut mot en skvätt pastis och en miniskvätt dessertvin. Pastis'en gjorde sig kanon med apelsinerna så det rekommenderas varmt. Och istället för vaniljglass så rörde jag ihop creme fraiche med litet florsocker.
Crêpes Suzette
pannkakssmet med en skvätt kolsyrat vatten i
apelsiner - zest, filé och juice
smör
socker
pastis
ev. en skvätt sauternvin

Grädde crêpesen och lägg åt sidan. Smält sockret i en panna, vänd ner smöret och dutta i juicen och låt koka ihop. Vänd ner zest'en och smaka av. Något oklassiskt vände jag ner pastisen och dessertvinet redan här och kunde således inte bränna av den vid bordet om man nu önskar det. Lägg ner crêparna och apelsinfiléerna och låt de snurra runt ordentligt. Servera!

Inga kommentarer: