fredag 1 januari 2016

Pizza med kål toppad med rostad spetskål och sojamajonnäs

Detta är en riktig foodie-pizza med den ack så trendiga kålen. Här är det lila brysselkålen och spetskålen som får vara med och lira.



Pizza med kål
tortillabröd
riven ost
creme fraiche
fint skuren brysselkål, gärna lila
fint skuren spetskål
salt och peppar

Rostad spetskål
spetskål
rapsolja

Sojamajonnäs
Hellmans majonnäs
japansk soja

1) Sätt ugnen på 250 grader. Ta ett tortillabröd och bred på ett lager med crème fraîche, lägg på riven ost och sedan sedan brysselkål och spetskål. Salta och peppra. Grädda i ugnen tills osten bubblar.
2) Rostad spetskål: Skär kålen i tunna strimlor och stek på låg- till medelvärme i rikligt med olja tills kålen blir brun och känns krispig. Låt rinna av på hushållspapper.
3) Sojamajonnäs:Blanda Hellmans majonnäs med soja och smaka av tills sojasmaken känns lagom.
4) När pizzan är färdiggräddad så toppa med duttar av sojamajonnäsen och lägg på rikligt med rostad spetskål.

Inga kommentarer: