måndag 18 januari 2016

Marinerad stenbitsrom med rökig färskost och kavringskrutonger


Stenbitsrom har i Sverige länge fått stå i skymundan för den härliga löjrommen. Men rätt preppad så kan man få stenbitsrom att bli härlig också. Vi har marinerat helt vanlig burkrom och tillsammans med den rökiga färskosten så går smakerna ihop helt perfekt. En billig, lyxig och lättlagad foodie-rätt.

Marinerad stenbitsrom med rökig färskost och kavringskrutonger
stenbitsrom
dill
citron, zest och juice
peppar
smör
kavring
rädisor

Rökig färskost
philadelphia-ost
liquid smoke

1) Finhacka dill, citronzest och blanda med stenbitsrommen. Smaka av med peppar och citronsaft. Låt marinera i ett par timmar.
2) Rökig färskost: vispa upp färskosten så den blir lösare och dutta i liquid smoke. Det ska vara en lätt rökton så ta inte för mycket. Låt stå i kylen ett par timmar tills servering.
3) Skär kavringen i cm-stora kuber och smörstek. Låt rinna av på papper. 
4) Plocka dillvippor och skiva rädisorna. 
5) Servering: Lägg ut krutongerna på ett fat och klicka ut färskost och stenbitsrom. Toppa med dillvippor och rädisor.

Inga kommentarer: