Ett första försök att göra porkbuns. Tycker brödet blev fluffigt och fint men fick inte den där blanka fina ytan som jag har fått tidigare när jag har ätit dem.
Pork
ett stycke rimmad fläsksida
sichuanpeppar, mortlad
peppar
Klappa in kryddorna i fläsksidan och lägg i en form eller på galler. Kör på 125 grader i 3-4 h tills köttet känns mört. Full fart med grillelementet de sista 10 minutrarna för att göra svålen krispig.
Buns
1 dl vatten
1 tsk torrjäst
1,5 msk socker
1 msk torrmjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Blanda 1/2 dl 40 gradigt vatten med torrjästen och en gnutta socker. Blanda ihop och låt stå 5-10 minuter tills det blir skummigt. Blir det inte skummigt så är det bara att börja om. Vispa ner torrmjölken.
Blanda ner socker och vetemjöl i degvätskan och rör ihop tills den håller ihop. Ta ut på mjölad bakbord och knåda i 5 minuter. Låt jäsa i en bunke övertäckt med plastfilm i cirka 1 h.
Platta ut degen och sprid bakpulvret, knåda in i degen i 5 minuter. Låt vila i bunken i cirka 30 minuter.
Ta upp degen och rulla pingisbollsstora bitar. Kavla ut och vik dubbelt och lägg på bitar av smörpapper. Ångkoka i bambukorgar cirka 3-4 minuter. Lägg under fuktad handduk i väntan på servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar