lördag 11 augusti 2012

Ikiru Sushi Stockholm - Lindhagen

Testandet av nya restauranger i Lindhagensområdet fortsätter och sushi är det mest förekommande. Och med varierande kvalitet. Den första sushin som slog upp i området var Arigato som även finns på ett par andra locations i stan. Helt klart den sämsta sushin vilket även de boende verkar ha upptäckt då det sällan är folk där på kvällarna.

Senaste tillskottet är Ikiru Sushi som ligger längst strandpromenaden mot Kristineberg. När man tittar på menyn så kan det vid första anblicken te sig som att det är en standardsushi men väl på tallriken så visas motsatsen. Vilken sushi! Helt klart bästa sushin jag har ätit på länge.

Började med en Chevice som mig veterligen inte är japansk men den var väldigt god. Bra hetta och fin smak av koriander.
ikiru1.JPG

Spicy Tuna Roll - californien-inspirerad maki-rulle som var fantatiskt god. Tonfisk utanpå, lätt halstrad och inuti rå och fin. Här är det inget snack om att det är spicy, vilket tryck, men det är bara positivt.
ikiru3.JPG

14 bitars sushi - riktigt bra mix av nigiri där en variant av tillagad fisk med en söt sås som jag tidigare inte ätit. Jag gillar dom små detaljerna och här hittar vi duttar av olika såser på de flesta bitarna.
ikiru2.JPG

Prismässigt ligger de på standardpriser, eller något över, och det är generösa portioner. De piffar upp tallrikarna, eller hämtlådorna, med smakbitar av sjögrässallad och bläckfisksallad. Kan inte annat än säga - passa på att äta där nu innan priserna höjs och nystartsenergin börjar falna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Redan stammis, tempuran är ett måste:)