onsdag 26 oktober 2011

Marie Laveau - Stockholms bästa hamburgare?

[UPPDATERAD RECENSION 2012-12-05 HITTAS HÄR!]Har vi hittat Stockholms bästa burgare? För tillfället så ligger de helt klart i toppen och de ger AG och Grill Ruby en utmaning. Men för att reda ut begreppen vad som är bästa burgare så letar jag efter en burgare som är så lik som möjligt de bästa hamburgarna som jag ätit i USA. Fluffigt bröd, gott kött och rikligt med smält ost - tänk Shake Shack, In-and-out och Tailor's (SF).

burgare_marie_leveau.JPG
Hamburgare på Marie Laveau

Hamburgare äter man på Marie Leveau i bardelen och dagen till ära fick vi en sjukt osoft barsnubbe som var mer intresserad av att snacka med sina polare än att serva gästerna. När man väl lyckats beställa får man hala fram 125 bagis och då landar en korg med en hamburgare vid bardisken. Ska man ha pommes så får man beställa det extra till en kostnad av 55 spänn. Dock så ska det väl tilläggas att varken jag eller mitt sällskap inte hade några som helst problem att bli mätt på bara burgaren.

Burgaren då. En välkryddad bit malt kött med rosa kärna vilade mellan ett ännu bättre bröd tillsammans med majo, stänger av friterad lök, sallad och smält ost. Enda lilla missen i protokollet var att burgaren var något ljummen, kunde fått vara några grader varmare.

Fortfarande så står AG sig i toppen och deras lyxigare burgare med deras supergoda frittar kommer alltid att en plats i min mage. Marie Laveau tar dock platsen som bästa alternativet i mellanprisklassen.

Och som sagt, trist barpersonal men ljuvliga hamburgare...

7 kommentarer:

Einar Örn sa...

Jag har faktiskt testat dom flesta som folk har pratat om som bästa hamburgaren i stan - AG, Pubologi och så vidare, men jag tycker faktiskt att den bästa är en Big Boy på Texas Burger Company. Den kostar 150 kronor, men har 300 gr kött och bacon. Man ber dom bara släppa brödet i mitten och då är den perfekt.

Även en vanlig Smokehouse för 95 kronor tycker jag att är bättre än hos dom finare restaurangerna.

Simon sa...

Texas Burger Co. kör med fryst kött och fabriksbröd. Det finns inte en chans att det är den bästa hamburgaren ens i Stockholm.

zwampen sa...

Marie Laveau? Hmm, bara att bege sig dit! Du nämner några av mina absoluta favoriter, bla Taylor´s o Shake Shack.
Tycker att dessa inte bara har kanon kött utan att brödet är en viktig del i helheten, något som många har glömt bort här i stan och serverar det alldagliga färdiga brödet.

Känns därför extra intressant att se vad "Flippin Burgers" kommer att hitta på inom den närmaste tiden?!

Anonym sa...

Hej!
Håller med dig till 100%: Marie Laveau är en av mina senaste favoriter. Brödet är enligt mig t o m bättre än AG. Pommesen är standard, men lökringarna tycker jag är riktigt grymma.

Eftersom jag är lat så söker jag inte igenom hela siten utan frågar istället: vad tycker du om Pubologis burgare?

/A

the foodie sthlm sa...

zwampen: håller med, brödet är en superviktig del i burgaren. Och i Sverige är det ju tyvärr generell öken när det gäller brödet.

matovin: det var länge sen jag var på pubologi och det var väl en helt okej burgare. Men den är ju obscent stor och det är inte så mycket finlir över den. Gillar AG/ML bättre där man får en hamburgare som man kan äta med händerna.

TinaGustafsson.com sa...

Den hamburgaren tycker jag ser väldigt god ut, blr riktig hungrig! :-)

KK sa...

Nu blev jag grymt sugen på Marie Laveau:s burgare. Har inte provat den. Dock måste jag hålla med om att Texas Burger Co. burgare inte är bäst i (ens) Stockholm.