tisdag 10 augusti 2010

Krabbkakor med majonnäs

Superenkla crab cakes som passar perfekt som plockmat. Ljumna serveras de såklart på härligt amerikanskt manér med en burk majonnäs á part.
crab_cakes_w_mayo.jpg
Enkla krabbkakor
receptet räcker till 7-8 st små krabbkakor
en burk salladskrabba
4-5 blad mynta, hackad
1 tsk dijonsenap
1-2 msk majonnäs, egenslagen
1 msk röd chili (spansk peppar)
ev. cayennepeppar efter smak
svartpeppar, efter smak

Blanda samtliga ingredienser. Värm en stekpanna med rikligt med olja, klicka ut smeten och stek på medelhög värme. Var försiktig vid vändning då de faller isär väldigt lätt. Servera med majonnäs och en klyfta citron eller lime.

1 kommentar:

Benny sa...

prova att blanda med ca 2 msk mosad/mixad vit fisk typ sej för att hålla ihop smeten mer.
//Benny