lördag 13 februari 2010

Rydberg på fläskfilé med pepparrotskräm

Lågkonjunkturen ligger fortfarande som en dimma över Sverige. Den börjar så sakteliga tunnas ut och vi sneglar återigen på lyxen. Vi äter Rydberg men utan oxfilé, vi byter ut senapen mot pepparrot och vi ser framåt igen.
rydberg_flaskfile.jpg
Rydberg på fläskfilé med pepparrotscreme
fläskfilé
fast potatis
charlottenlök
creme fraiche
pepparrot
salt & peppar

Blanda creme fraiche och ordentligt med pepparrot, smaka av med salt och peppar och ställ kallt. Skala potatisen, skär i kuber och förväll några minuter i väl saltat vatten. Höll av vattnet och stek gyllenbruna.

Hacka charlottenlöken i grova bitar och fräs till gyllene i rikligt med smör. Rensa fläskfilén och skär i mindre kuber och ta fram en en tredje stekpanna och fräs köttet på hög temperatur. Dra några rejäla varv med pepparkvarnen. Arrangera potatis, lök och kött i tre strängar. Servera med en rejäl klick av pepparrotskrämen.

4 kommentarer:

Nathalie sa...

Gud vad gott med pepparrotskräm :D Ska prova ikväll! Trevlig blogg, sparar den!

Hallon & Blåbär sa...

Låter kanongott!

Mr Elway sa...

Det var gott (som allt jag gör från din blogg Foodie)!

the foodie sthlm sa...

Tackar! Laga på, det gör mig glad!