söndag 10 januari 2010

Hamburgare

Inspirerad av Heston och hans försök att göra den perfekta hamburgaren så gav jag mig på att försöka göra en mix av hans burgare och ett av hans besök utanför New York, Louis lunch där urhamburgaren ska finnas. Det blev en enkel historia med bröd, mayo, ost och kött. hamburgare.jpg
Hamburgare
malet kött
salt och peppar

Hestons variant var att mala det och sedan steka det längst de malda fibrerna. Försökte mig på något liknande med min färdigpackade köttfärs och sedan så körde burgaren en het panna med vändning typ var 20:e sekund.

vitt rostat bröd
majonnäs
comté-ost.

Smakade bra men rostat bröd är ju inte superkul. Nej, ett fluffigt vitt härligt bröd önskas nästa gång. Tips på bagerier i sthlm som säljer bra hamburgerbröd?

1 kommentar:

Agnes sa...

Du som verkar ägna dig åt rätt så avancerad matlagning borde testa att baka egna hamburgerbröd. Jag har blivit lite av en hamburgerjunkie när det gäller hemmagjorda hamburgare med olika sammansättningar och pålägg/tillbehör. Tog det hela ett steg längre och gjorde egna bröd enligt ett recept jag hittade nedan. Riktigt gott och en helt annan känsla än de flesta köpta hamburgerbröd och rostbröd. Om du testar receptet så bli inte rädd om bröden är rätt så stumma och platta när du bakat ut dem till platta bullar. Mina växte jättefint i ugnen sen.

Helt klart värt att testa att baka egna, vet att ibland vill man ha färdigköpt, men skillnaden är enorm och det lär finnas recept för varje smak! Går även jättebra att frysa, tips är att du tinar dem och sen lägger dem i ugnen det sista.

http://matochodla.blogspot.com/2009/10/hamburgare-med-hemgjorda-hamburgerbrod.html