fredag 6 november 2009

Pankofriterad pilgrimsmussla med morotskräm och macadamianötter

pilgrimsmussla_m_morotskram.jpgPankofriterad pilgrimsmussla
pilgrimsmusslor
panko (japanskt ströbröd)
ägg
olja

Vispa upp ägget och doppa pilgrimsmusslorna, panera i panko. Fritera, snabbt och varm, i oljan.

Morotskräm
morötter
charlottenlök
vitvinsvinäger
olivolja
salt & peppar

Hacka charlottenlöken, fräs lätt i en kastrull och slå sedan på morötterna. Häll på vatten så det precis täcker och koka tills morötterna känns mjuka. Mixa med stavmixer och dropppa sedan i lite vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar. Krämen får gärna ha lite syra av vinägern så snåla inte.

Tillbehör
macadamianötter, rostade och saltade
körvel

Hacka nötterna grovt och plocka fina blad av körveln. Arrangera som på bilden.

1 kommentar:

LINROJ sa...

Vi lagade detta i fredags och det var supergott! Vi hade dock inte vitvinsvinäger utan äppelcidervinäger och cashewnötter istället för macadamia och det gick hur bra som helst!