fredag 26 juni 2009

Fläskstek med citronpolenta och sparris

helstekt_flask_med_citronpolenta.jpgFläskstek
benfri kotlett
soja
honung
olivolja
salt och peppar

Rör ihop soja, honung och olivolja. Salta och peppra steken ordentligt och stek på i stekpanna så den får fin yta. Pensla på marinaden och kör i ugn på cirka 120 grader tills innetemperatur på cirka 65 grader uppnås.

Ungsbakade tomater
tomater på kvist
olivolja
salt

Droppa över lite olivolja på tomaterna och strö över flingsalt. Kör i ugn på cirka 120 grader i cirka en timme.

Citronpolenta
1 dl polentagryn (av bra kvalitet)
3 dl hönsbuljong
2 dl mjölk
färsk pressad citron
en klick smör
riven parmesan

Koka polentan i mjölk och buljong till krämig konsistens. Rör hela tiden. När polentan känns krämig och fin så vänd ner citronsaft, smör och citronsaft. Smaka av med salt och ev. ett par varv med pepparkvarnen.

Sparris
färsk, gärna svensk, sparris

Koka sparrisen lagom al dente - servera!

3 kommentarer:

Silver sa...

Snyggt och helt säkert gott!

Swedish Mike sa...

Det har ser valdigt gott ut.

Jag maste prova citron polentan, det verkar vara ett bra satt att fa lite mer smak i polentan.

Tack for inspirationen!

// Mike

Mathias Nordgren sa...

Ser smaskens ut!