måndag 4 maj 2009

Passionsfruktspannacotta med hallon

Passionsfruktspannacotta
3 dl grädde
2 passionsfrukter
1/2 vaniljstång
1/2 dl socker
1 gelantinblad

Lägg gelantinbladet i kallt vatten i cirka 10 min. Häll grädden i en kastrull. Halvera passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en finmaskig sil. Arbeta ner passionsfrukten genom silen ner i kastrullen. Snitta en vaniljstång och lägg ner i kastrullen. Vänd slutligen ner sockret. Låt det hela få ett uppkok och sila av. Krama ur gelantinbladet och vänd ner i blandningen. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl ett par timmar. Ta ut en stund innan servering och toppa med färska hallon.

Till detta serverades ett glas Chateau d'Yquem 2002.

2 kommentarer:

Gabriel sa...

Hur många portioner blir detta?

the foodie sthlm sa...

4 mindre portioner...