onsdag 14 januari 2009

Frästa kräftstjärtar med polentakräm och tomatvariation

Polentakräm
polenta, riktig italiensk finmald - favero
vatten
parmesan
salt och peppar

Vispa ihop polenta och vatten och låt koka upp. Sjud i cirka en timme och rör ordentligt under tiden. Späd med mer vatten om det blir för tjockt. När polentan känns klar så vänd ner parmesan och eventuellt mer vatten (eller grädde om man gillar det) så den får en krämig konsistens. Mixa med stavmixer och smaka av med salt och peppar.

Chilifrästa kräftstjärtar
kräftstjärtar
chili
lök
salt och peppar

Fräs snabbt av samtliga ingredienser i en het panna.

Tomatgelé
tomater
gelantin

Blötlägg gelantinet. Mixa tomaterna och pressa genom en finmaskig sil. Värm en del av tomatjuicen och vänd ner gelantinet. Häll ner resten av tomatjuicen och blanda väl. Häll upp i en liten plastfilmsfodrad form. Låt stelna i kyl.

Ungsbakade tomater
cocktailtomater

Halvera tomaterna och lägg på en plåt. Baka av i ugn, cirka 100 g, i någon timme.

Inga kommentarer: