söndag 7 april 2013
Atelier Food - lördagslunch
Inne på Konstakademin hittar man Kafé Mejan som numer är transformerat till Atelier Food. Detta är något slags kombinerat konstprojekt där man ska utforska matens möjligheter. Såhär beskriver de själva konceptet;
Den dagliga serveringen på Konstakademien sker parallellt med en serie matlabbs där vi samlar ledande kockar, konstnärer och forskare från både Sverige och omvärlden. Allt för att utveckla ny kunskap utifrån mat och gastronomi.
Flummigt värre men det är inte så flummigt. Faktiskt riktigt trevligt. Räkna dock med att bli nedsprungen av Gudrun Sjöden-tanter av modell disträ konst-tant.
Kan också meddela att det var fantastiskt barnvagnsvänligt så ta med lillknådden och reta någon kultur-tant när ni ändå är i farten. Kan varmt rekommendera ett besök där för både soppan och mackan var delikata. Kaffebrödet som de tillhandahåller var av bästa kvalitet.
Buljong på champinjoner och kombi. Serveras med bakat ägg, rostad fläskkarré, råmarinerad broccoli och jordärtskocks- och pepparrotscreme.
Oxbringa på levain med syrade grönsaker, perrarrots- och jordärtskockscreme, persilja och olivolja.
Bulle och kokostopp.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar