lördag 26 januari 2013

Flippin Burgers - älskade hatade hamburgare

Det har varit Guldrakeutdelning och även i år var den skotske krogkritikern AA Gils inbjuden för att delta och skriva i tidningen. Förra året var det E-types Vikingakrog Aifur samt Mistral som fick en släng av sleven. Befogat i allra högsta grad, särskilt den sistnämnde som var många foodisars favorit som ingen vågade säga något elakt om och som paradoxalt ingen av dessa foodisar heller besökte. Ungefär som att hylla kulturdelen i DN fast man bara läser sporten.

Nytt år, nya nomineringar och nya priser som skulle delas ut. Guldrakegalan förflöt utan större överraskningar på vilka som skulle vinna. Alla nya stjärnskott som Gastrologik och Ekstedts plockade priser. Men höjdpunkten för året var ju såklart AA Gils brev till Stockholm och vem som skulle halshuggas denna gång.

Det blev Flippin Burgers. Förvisso är det att sparka in vidöppna dörrar då vi också har konstaterat att det är helt okej burgare men allt runtom med köer, hipsters och nördfaktor är fruktansvärt. Det ironiska med detta är att allas lilla älskling helt plötsligt fick med anledning av AA Gils möjligheten att såga. Hänger man Twitter så kan man just nu följa den omvända hipstermobben som nu hyllar sågningen.

Det vänder snabbt.

twitterflippin.jpg

Inga kommentarer: