söndag 11 december 2011

Fänkålskorv på gris

Förutom en korvkurs på Taylors & Jones så har det bara blivit korvstoppning vid ett fåtal tillfällen och då med blandat resultat. Idag var det dags för 2011-års försök och med denna korv lyckades jag betydligt bättre. Helt klart inspirerad av Salsiccia men utan vitlök och vin. Blev inte alls tokig om jag får säga det själv.
korv_gris.JPG
Fänkålskorv på gris
1 paket grisfjälster, blötlagt
800 g blandad fläskkött, kotlett, karre
300 g rimmad fläsksida
140 g bacon
3 msk potatismjöl
2 dl vatten
1 msk salt
2 msk fänkål
1 msk timjan
1 msk rosmarin
2 st hel långpeppar
1 tsk hel vitpeppar

1) Skär köttet i 2 cm-stora kuber och förvara köttet i korta stunder i frysen så det är iskallt men inte fruset.
2) Mal köttet två gånger.
3) Mortla samtliga kryddor fint.
4) Blanda kött, kryddor, potatismjöl och vatten. Ställ kallt i väntan på stoppning.
5) Montera gristarmen på korvhornet och mata maskinen med korvsmeten.

Inga kommentarer: