Salsicciabullar i kantarellsås med spagetti
250 g fläskkött
3-4 skivor bacon
1 tsk fänkålsfrön
en handfull färska örter, ex basilika & timjan
peppar
matlagningsgrädde
citron
torkad svamp, ex trattkantareller
spagetti
Mal fläskköttet, bacon & flänkålsfrön två gånger i köttkvarn. Hacka och blanda ner övriga örter, peppra. Forma till bollar och stek i en rymlig stekpanna. Slå på grädden, smula över den torkade svampen och låt allt koka ihop i 15 min.
Koka under tiden spagettin. Slå över den kokta spagettin i köttbullepannan och vänd ihop allt. Finns det några färska örter kvar så lägg i dem också.
1 kommentar:
Tackar som fan för tipsen.
Vi hade garanterat hamnat på fiskrestaurangen annars. Nu blir det köttfest på Vendel istället.
/J
Skicka en kommentar