lördag 13 december 2008

Dillkött på kalvrygg

Dillkött på kalvrygg
kalvkött, t ex kalvrygg
morötter
charlottenlök
en stor knippa dill
timjan
hela pepparkorn
salt

smör
mjöl
ättika
socker
grädde

Skär bort senor och fett från köttet och stycka upp i kuber, ett par cm i storlek. Lägg i en gryta och häll på vatten så det täcker, koka upp och häll sedan av vattnet. Spola av köttbitarna och häll sedan på nytt vatten. Vänd ner slantade morötter, lök, stjälkarna från dillen, timjan, hela pepparkorn och en hygglig nypa salt. Sjud 1-2 timmar, tills köttet är ordentligt mört.

Plocka ut köttet och eventuellt morötterna om de inte är för överkokta (annars koka nya) samt spara buljongen. Ny gryta och gör en bottenredning, på med några rejäla skopor buljong, vänd ner grädde, en skvätt ättika och en nypa socker. Lägg i kött och morötter. Se till att hitta en bra balans mellan smakerna och vänd slutligen ner grovhackad dill. På bilden serverad med fusktournerad potatis.

Inga kommentarer: