måndag 17 november 2008

Choucroute garnie med extra långkok

Lördagseftermiddagen ägnades åt att preppa en klassisk surkål med tillbehör. Ett besök gjordes på Taylors and Jones på hantverkargatan som säljer handjagad korv. Väl där inköptes Lincolnshire pork och Cumberland pork. Under resten av eftermiddagen så hade jag ett fläsklägg samt ett stycke fläskrevben sjudandes på spisen. Jag är normalt sätt ingen kåldiggare men detta blev väldigt gott och det lyftes ytterligare utav de fantastiska korvarna från Taylors.
Choucroute
surkål
bacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)
lök
äpple
buljong
kummin
lagerblad
salt och peppar
ett plockat fläsklägg

Fräs bacon och vänd ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop under lock i cirka 45 min. Vänd slutligen ner fläskläggsbitarna.

Garnie
långkokt tjockt revbensspjäll
goda korvar

Pensla på en god grillsås eller liknande på de uppskurna revbensspjällen och bränn hastigt av i ugnen. Stek korvarna under tiden. Arrangera i en stekpanna och strö över rikligt med hackad kruspersilja. Servera med en skål senap av god kvalitet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fräsigt! Hatten av för den stöddigaste choucrouten i mannaminne.