måndag 19 juli 2010

Lakritschokladbollar

Lakritstemat fortsätter och denna gång klassiska chokladbollar med en liten knorr.
lakritschokladbollar.jpg
Lakritschokladbollar
100 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl strösocker
3 msk kakao
1/2 tsk vaniljsocker
1 msk lakritspulver (salmiak)
1-2 msk vatten
4,5 dl havregryn
100 g mörk choklad av god kvalitet
2 msk kokos

Blanda smör och socker. Rör i kakao, lakritspulver och vaniljsocker. Blanda slutligen i havregryn och vatten. Forma till bollar och ställ kallt. Smält chokladen och rulla bollarna i det. Sprinkla över kokos. Förvaras svalt.

2 kommentarer:

  1. Gott men nu är de slut

    SvaraRadera
  2. Mmmm så gott det var!
    Googlade på recpet med lakrits då jag igår fick tag i en burk med lakritspulver - hamnade hos dig!
    Tack för ett gudomligt recept!!

    SvaraRadera