tag:blogger.com,1999:blog-446114774163166135.post2730576388733067798..comments2023-09-16T10:23:27.379+02:00Comments on the foodie sthlm: Costes, Ungern (*)the foodie sthlmhttp://www.blogger.com/profile/08255179914127637038noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-446114774163166135.post-10733596349743170332011-08-30T16:22:27.102+02:002011-08-30T16:22:27.102+02:00Det ser egentligen gott ut!
Men 1500 SEK per perso...Det ser egentligen gott ut!<br />Men 1500 SEK per person!<br />Det kan jag inte spendera i det landet.<br /><br />Man kan troligen var som helst dinera billigare och godare?<br /><br />Ref Ditt referatAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-446114774163166135.post-87784300720551535292011-08-26T15:11:29.952+02:002011-08-26T15:11:29.952+02:00Nu blev jag lite sugen på en Ungern-resa. Verkar v...Nu blev jag lite sugen på en Ungern-resa. Verkar väldigt prisvärt!<br /><br />Och till Anonym: oj, där träffade visst foodien en känslig punkt. Det kanske är generaliserande, men jag håller med. Och det baserad på, förvisso begränsad, empiri. <br /><br />Skillnaden är kanske att man i Sverige får kämpa ganska hårt för att hitta "traditionell vitaminbesparad fattigmansmat"? Det serveras helt enkelt inte längre. Jag upplever att det är enklare att hitta sådant i Östeuropa (ja, jag vet att Ungern räknas till Centraleuropa, men för mig är det öst och inget negativt i det).<br /><br />Det är väl med maten som med hockeyfrillan... ;)Generaliserande Gustennoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-446114774163166135.post-25276647616137193112011-08-24T13:34:25.851+02:002011-08-24T13:34:25.851+02:00Väldigt summarisk, generaliserande och i längden n...Väldigt summarisk, generaliserande och i längden nedlåtande syn på ungersk/centraleuropeisk mat, vilket i längden bara är baserad på trötta svenska stereotyper som man stöter på konstant i relation till dessa kök.<br /><br />Att överlag kalla ungersk mat för "tung utan finlir" kräver mer förklaringar än att hänvisa till det "bekanta" - det är som att bedöma det svenska köket baserat på lutfisk, surströmming, knäckebröd och annan traditionell vitaminbesparad fattigmansmat. <br /><br />Centraleuropeisk matkultur är i stor utsträckning baserad på en otroligt rik – och, notera, lätt – matkultur av grönsaker, frukter och varierande smaker. Smaker som pga rent klimatmässiga förklaringar historiskt sett knappt varit tillgångliga i det karga Sverige. Ett faktum som aldrig noteras i den stereotypa svenska uppfattningen. Jag hade hoppats på att denna, överlag kompetenta, matblogg vore mer nyanserad i detta avseende, men får väl nöja mig med konstaterandet att om 5-7 år så kanske kommer ungersk mat äntligen ifatt den kulinariska världsmakten Sverige...Anonymousnoreply@blogger.com