onsdag 10 augusti 2016

Klocka från Dinka

Vintage-klockor från svenska klockmärket Dinka har vi fått upp ögonen för. Namnet Dinka för genast tankarna till 60-talet och designen gör oss positiva när vi får se att de har fångat upp den eleganta karaktären från den epoken. Här är en bild på den modellen med grön urtavla.
Den gröna urtavlan förknippas ofta med båtar och bilar då det är en vanlig färg på just sportbilar. I England heter den till och med British Racing Green. Urtavlan i all sin enkelhet med tydliga siffror, datum och den röda visaren ger en nedtonad elegans för den medvetne.
Den kolsvarta urtavlan med det svarta armbandet gör sig perfekt till en snyggt sittande kostym. Otroligt elegant och kraftig i sin framtoning som bryts av, även här, med den röda sekundvisaren.
Dinka Classic White med det bruna armbandet och den vita urtavlan känns väldigt modern. Någon skulle kanske göra kopplingen till en tågstation. Med den här Dinkan på armen gör man inte bort sig varken till vardags eller fest. Passar alla tillfällen för den medvetne kvinnan och mannen. Varför inte ge bort i present?

Klockorna från Dinka är välbyggda i rostfritt stål, japanskt urverk, tåligt mineralglas och vattentät. Köp din egen Dinka på dinkawatches.se.

Inga kommentarer: