söndag 30 december 2012

Sen sist och framåt

Vad har hänt sen förra inlägget? Jo, köttbloggen som jag är involverad i har tagit sig väl och det har kommit upp många spännande saker och jag tänkte dela med mig av några favoriter.

Bacon, många är vi som älskar bacon. Men i Sverige så används baconet nästan uteslutande i matiga rätter och nästan aldrig i desserter. I det stora landet i väst så används det däremot oftare i desserter även om det känns ju lite konstigt att dunka i fläsk i sin favoritdonut. Vi bestämde oss för att göra ett test med baconkladdkaka.

På hamburgersidan kan man läsa om nya Lilys Burger som öppnar i januari. Vi hoppas att det blir ett gott inslag i Stockholms hamburgervärld.

Och när vi ändå är inne på hamburgare så kan jag inte låta bli att tipsa om hamburgaren med timjansmayo, lök och gruyère-ost. En förfinad hamburgare i foodie sthlm-style.

Slutligen på hamburgertemat så kan man läsa om Sveriges bästa burgare 2012. Detta år har verkligen varit hamburgarens år. Varje bättre krog har satt en burgare på menyn i ambitionen att locka några hamburgernördar att testa. Många bra burgare men även mycket skräp har dykt upp under året. Vi hoppas att 2013 blir ett ännu bättre hamburgerår.

Har du missat webb-tv-showen Animals Eating Animals? En riktig favorit om man gillar en portion humor i sin mat-tv. Hipsters som cyklar runt (såklart, hur skulle de annars ta sig runt) och äter skön mat.

På dryckessidan kan man läsa om deras senaste betraktelser inom whiskey.

Avslutningsvis så kommer antagligen bloggen att bli stämd av Mons Kallentoft som i januari släpper en bok med samma namn. Kallentoft är ju en favoritskribent inom mat för många av oss och jag gissar att deckarförfattandet drar in pengarna till hushållet men att hjärtat finns i matskrivandet. Ska hur som helst bli roligt att läsa boken när den väl kommer.

Med de orden önskar vi ett gott nytt mat-år!